Resepi Ayam Madu ( Panggang / Golek )
Bahan diperlukan :
5 ekor ayam yang telah dibersihkan
1 Peket Rempah Perapan Serbaguna d'Village
100g Sos Tiram
200g Gula
200ml Air
50ml Minyak Masak
1 Peket Rempah Perapan Serbaguna d'Village
100g Sos Tiram
200g Gula
200ml Air
50ml Minyak Masak
Cara penggunaan :
Bancukan kesemua bahan dan campurkan air sedikit demi sedikit sehingga sebati ( tidak terlalu cair / pekat )
Perap selama 30 minit
Sedia untuk di bakar / panggang
Perap selama 30 minit
Sedia untuk di bakar / panggang
Rempah Perapan Serbaguna d'Village
HARGA :
SM : RM15.00 ( termasuk pos )
SS : RM25.00 ( termasuk pos )
Untuk kegunaan sehingga 15kg / 8 ekor ayam
LANGKAH 1 : BERSIHKAN AYAM ( POTONG 4 / 8 BAHAGIAN )
LANGKAH 2 : PERAPKAN AYAM DENGAN REMPAH PERAPAN SELAMA 30 MINIT
LANGKAH 3 : BAKAR DENGAN BARA / API YANG SEDERHANA ( gunakan pemanggang / oven / grill set / kuali ajaib / non stick frying pan )
LANGKAH 4 : BALIK-BALIKAN AYAM SUPAYA MASAK SEKATA ( 3 - 5 MINIT SETIAP BAHAGIAN )
LANGKAH 5 : APABILA SUDAH AGAK GARING BOLEHLAH DIANGKAT
LANGKAH 6 : HIDANGKAN BERSAMA SOS KAMBING GOLEK d'Village
*Rempah ini juga sesuai digunakan sebagai bahan perapan untuk semua jenis daging segar / sejuk beku
HARGA :
SM : RM15.00 ( termasuk pos )
SS : RM25.00 ( termasuk pos )
Untuk kegunaan sehingga 15kg / 8 ekor ayam
Dapatkan satu set ( Rempah Perapan Serbaguna & Sos Kambing Golek d'Village ) pada harga istimewa!!!
SM : RM25.00 ( TERMASUK POS )
SS : RM35.00 9 TERMASUK POS )
Untuk Tempahan & Pertanyaan :
011-17675393 / 012-7123559 Azhan
011-17675394 Pn Maz
011-17675394 Pn Maz
FB : maidahfarming sdnbhd
https://www.facebook.com/maidahfarm.sdnbhd
PAGE :
Rempah Perapan Serbaguna d'Village
https://www.facebook.com/Rempah-Perapan-Serbaguna-dVillage-1541796656149523/
Sos Kambing Golek d'Village
https://www.facebook.com/Sos-Kambing-Golek-dVillage-1668740016732908/?ref=hl
Produk Makanan Halal d'Village
https://www.facebook.com/ProdukHalalMuslim/?ref=hl