Rabu, 17 Februari 2016

RESEPI AYAM MADU

Resepi Ayam Madu ( Panggang / Golek )











Bahan diperlukan :
5 ekor ayam yang telah dibersihkan
1 Peket Rempah Perapan Serbaguna d'Village
100g Sos Tiram
200g Gula
200ml Air
50ml Minyak Masak
Cara penggunaan :
Bancukan kesemua bahan dan campurkan air sedikit demi sedikit sehingga sebati ( tidak terlalu cair / pekat )
Perap selama 30 minit
Sedia untuk di bakar / panggang


Rempah Perapan Serbaguna d'Village

HARGA : 
SM : RM15.00 ( termasuk pos )
SS : RM25.00 ( termasuk pos )


Untuk kegunaan sehingga 15kg / 8 ekor ayam


LANGKAH 1 : BERSIHKAN AYAM ( POTONG 4 / 8 BAHAGIAN )





















LANGKAH 2 : PERAPKAN AYAM DENGAN REMPAH PERAPAN SELAMA 30 MINIT




LANGKAH 3 : BAKAR DENGAN BARA / API YANG SEDERHANA ( gunakan pemanggang / oven / grill set / kuali ajaib / non stick frying pan )



LANGKAH 4 : BALIK-BALIKAN AYAM SUPAYA MASAK SEKATA ( 3 - 5 MINIT SETIAP BAHAGIAN )



LANGKAH 5 : APABILA SUDAH AGAK GARING BOLEHLAH DIANGKAT



LANGKAH 6 : HIDANGKAN BERSAMA SOS KAMBING GOLEK d'Village



*Rempah ini juga sesuai digunakan sebagai bahan perapan untuk semua jenis daging segar / sejuk beku

HARGA : 
SM : RM15.00 ( termasuk pos )
SS : RM25.00 ( termasuk pos )

Untuk kegunaan sehingga 15kg / 8 ekor ayam

Dapatkan satu set ( Rempah Perapan Serbaguna & Sos Kambing Golek d'Village ) pada harga istimewa!!!
SM : RM25.00 ( TERMASUK POS )
SS : RM35.00 9 TERMASUK POS )









Untuk Tempahan & Pertanyaan :
011-17675393 / 012-7123559 Azhan
011-17675394 Pn Maz

FB : maidahfarming sdnbhd
https://www.facebook.com/maidahfarm.sdnbhd

PAGE : 
Rempah Perapan Serbaguna d'Village 
https://www.facebook.com/Rempah-Perapan-Serbaguna-dVillage-1541796656149523/

Sos Kambing Golek d'Village
https://www.facebook.com/Sos-Kambing-Golek-dVillage-1668740016732908/?ref=hl

Produk Makanan Halal d'Village
https://www.facebook.com/ProdukHalalMuslim/?ref=hl